Mai jos gasiti o lista de carti disponibile gratis on-line, orientate pe tehnologii native. Aceasta lista este completata pe masura ce identificam noi carti. Pentru sugestii legate de carti ce ar putea apare in aceasta lista va rugam sa ne trimiteti un mesaj privat sau sa deschideti un subiect pe forum.

Thinking in C++

Bruce Eckel

Taguri: C++

Un excelent tutorial pentru a va perfectiona cunostintele de C++. Cartea se remarca prin prezentarea subiectelor si exemplele care le insotesc. Sunt abordate subiecte de la cuvinte cheie si principii de programare la supraincarcarea operatorilor, mostenire virtuala, tratarea exceptiilor sau templates. Fiecare subiect se incheie cu un numar de exercitii propuse spre rezolvare cititorului.

Visual C++ 6 Unleashed

Mickey Williams, David Bennett

Taguri: C++MFCCOMActiveXVisualStudio

Cartea ofera o acoperire larga a subiectelor principale pentru programarea cu VC++ 6. Cartea exclude subiectele de nivel incepartor si sare direct la programarea in VC++.

C++: A Dialog

Steve Heller

Taguri: C++

O carte despre programarea C++ care abordeaza subiecte de la concepte de programare de baza la polimorfism, supraincarcarea operatorilor, streamuri, etc.

Teach Yourself C++ in 21 Days, 2nd Edition

Jesse Liberty

Taguri: C++

A doua editie dintr-o serie clasica, abordeaza diverse teme, de la concepte de baza ale programarii in C++, la mostenire si polimorfism, agregare si delegare, mostenire privata, folosirea eficienta a streamurilor, macrouri, templaturi sau tratarea exceptiilor.

C++ In Action

Bartosz Milewski

Taguri: C++WinAPI

Din aceasta carte veti invata C++ dezvoltand un simplu parser si un calculator simbolic, plecand de la o aplicatie consola si terminand cu o aplicatie GUI.

Software Design Using C++

David Carlson, Isidore Minerd

Taguri: C++

O carte online reprezentad material pentru trei cursuri de programare, prezentate in C++. Majoritatea exemplelor a fost testate cu VS2008 si g++.

How to Think Like a Computer Scientist

Allen B. Downey

Taguri: C++

O carte pentru studenti care isi propune sa formeze o gandire tipica unui dezolvator de software, folosind pentru aceasta limbajul C++.

No Bugs!: Delivering Error-Free Code in C and C++

David Thielen

Taguri: Debugging

Cartea arata programatorilor cum sa scrie cod fara buguri de la bun inceput. Prezinta tehnici pentru a evita introducerea multor buguri intr-un program. Discuta de asemenea modalitati de a testa un program pentru a detecta buguri.

The C Book, 2nd Edition

Mike Banahan, Declan Brady, Mark Doran

Taguri: C

Versiunea online a cartii publicata initial de Addison Wesley, prezinta limbajul C de la forma unui program la diverse biblioteci.

Writing Bug-Free C Code

Jerry Jongerius

Taguri: C

Aceasta carte descrie o clasa de metodologii care ofera o ascundere completa a datelor si verificari de tipuri la runtime pentru obiectele dintr-un program C care va ajuta sa scrieti cod cu mai putine erori.

Cross-Platform GUI Programming with wxWidgets

Julian Smart, Kevin Hock, Stefan Csomor

Taguri: C++wxWidgets

Cartea este un ghid pentru wxWidgets, un kit open-source pentru aplicatii C++ care tintesc diverse platforme precum Windows, Linux, Mac OS X, Pocket PC. Cu ajutorul acestei carti puteti crea aplicatii multi-platform. Veti gasi cartea interesanta chiar daca sunteti deja familiar cu wxWidgets.