Codexpert este o comunitate a programatorilor de C++ din Romania, dar si din alte tari. Limba noastra oficiala este limba romana si toate resursele disponibile pe site sunt in romana. Aceasta comunitate a aparut din dorinta si poate necesitatea de a aduna impreuna numarul mare de programatori de C++ din Romania.


In viziunea fondatorilor, scopul comunitatii este de a crea un cadru de ajutor reciproc a programatorilor de C++. Codexpert ofera in momentul de fata un forum de discutii in cadrul caruia activeaza specialisti in tehnologii native, articole tehnice si posibilitatea de a publica astfel de articole, un blog, precum si diverse resurse precum linkuri spre carti gratis sau tutoriale pe diverse subiecte.


Printre membrii marcanti ai comunicatii Codexpert se numara:


Marius Bancila

Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++

Atras de domeniu software inca de la varsta de 11 ani, pe cand scria un editor gen Paint pentru calculatorul Cip03, a inceput sa programeze cu C++ in anul 1999 in timpul studiilor universitare. Principalele sale preocupari in domeniul programarii sunt legate de dezvoltarea de aplicatii desktop cu Visual C++ si Visual C#. Membru activ in comunitati precum CodeGuru (unde este moderator si reviewer cunoscut sub numele 'cilu'), sau MSDN Forums, a considerat ca inchegarea unei comunitati a programatorilor romani de C++ este o necesitate. Pe langa programare este interesat de astronomie, cosmologie, fizica, istoria vechilor civilizatii, literatura si cinematografie.

Ovidiu Cucu

Fondator Codexpert, Microsoft MVP VC++

A fost crescut si educat in domeniul hardware. Totusi nu-si mai aminteste exact de cand nu a mai pus mana pe un letcon, descoperind partea software a lumii. In timpul liber are prostul obicei de a bazai prin diverse forumuri de programare, in special prin Codeguru, din cand in cand prin RONUA iar mai nou in CODEXPERT.RO. Ar fi vrut sa faca o calatorie in jurul lumii. Acum insa zice ca nu mai are rost, din moment ce Internetul iti aduce oricand lumea acasa.

Dragos Cojocari

Fondator Codexpert, ex-Microsoft MVP VC++

A ajuns in IT din pura intimplare. Cea mai buna dovada e schimbarea de ultima clipa a inscrierii de la un liceu cu profil uman la unul cu profil de informatica. Adevaratul pas spre programare la facut prin Dune 2 si Civilization. Jocurile i-au aratat potentialul urias de creativitate oferit de calculatoare. A primit si continua sa primeasca enorm de la comunitatea IT iar participarea pe Codeguru si de curind CodExpert e modul in care incearca sa ofere ceva inapoi

Cristian Amarie

Senior Developer, Consultant

A inceput sa scrie cod destul de tirziu (1993), multe incercari de toate felurile, dar a ramas fidel zonei C/C++; de data mai recenta Python si C#. Principalele interese sint in zona COM, programare explorer, add-in-uri Outlook, comunicatie interprocese, servicii Windows, tehnologii browser, baze de date (ODBC). Veteran MFC, ATL si WTL, mai recent prefera clasele proprii. Cind nu scrie cod, sta pe forumuri, se complace privind seriale SF sau facind armate de hydralisks (aviz amatorilor).